Summing up 2011 Greatest Trends: Muted Colors

Some example from the strong color trend, MUTED COLORS, which we saw a lot last year. Muted colors are expected to be even more popular this year, according to the trend gurus. I just love these muted tones, close to nature's own palette. Looking good in any style, it seems. Any preference? All images via Pinterest


Idag öppnar Formexmässan i Stockholm, och många inredningsbloggare rapporterar därifrån. Man har inlett med att fota sina frukostbrickor. Säkert jättesmarrigt alltihop. Formex har i år valt de bleka pastellerna som vårens färgtrend. I resten av världen har de mer mättade, dova färgnyanserna kommit starkt under 2011, och jag misstänker att de även kommer till Sverige. Kanske redan i år?  

Dessa dova färger, som utomlands kallas MUTED, är något som jag personligen gillar. Särskilt de lite skitiga, "dammiga" tonerna i grått, plommon och grå-brunt, med mörkrost, blekrosa och gult som accentfärg.
Jag måste erkänna att jag är väldigt svag för lugna, färgmässigt nedtonade miljöer. Interiörer med vit- eller gråmålade väggar och textilier i mättade, dova färger. Rum som utstrålar harmoni, där axlarna sjunker ner och man slappnar av, när man stiger över tröskeln. Men det är klart; när jag jobbar, måste jag kunna arbeta med ALLA färger, med många olika nyanser och med starka kontraster, när så behövs. Det är alltid uppdragets karaktär som styr färgvalet och färgstyrkan, som naturligtvis sedan bearbetas och  tolkas av mig. På så sätt får varje jobb en unik prägel. Men hemma hos mig vill jag ha dova toner och mjuka kontraster. 
Pin It

9 comments:

 1. Väldigt vackert, men jag skulle nog inte kunna ha det riktigt så mörkt. Men som sagt, vackert!

  ReplyDelete
 2. Tack för organisera-tipsen Lisbeth! Jag önskar att jag hade ett rum att ställa in saker i medan jag rensar, inklusive de fem olika olika säckarna eller kartongerna som du föreslår. Det blir jättebökigt i min tvåa när jag ska flytta runt grejer. Men jag får väl helt enkelt stå ut med att det blir ännu värre kaos ett tag, för att kunna få ordning :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ack ja. Här har det varit värre, men är nu ute på andra sidan. Tack och lov. Nästa projekt blir (tyvärr) att rensa i bokhyllorna. Jag vägrar att flytta 40 boklådor nästa gång!!!

   Delete
 3. Ibland blir text så levande.
  Du skriver och kombinerar bilder helt fantastiskt!

  ReplyDelete
 4. Hej Lisbeth! Jag gav dig Liebster Blog Award i dag, i det här inlägget: http://jamiesaysdream.blogspot.com/2012/01/comments-make-me-send-on-blog-award.html

  ReplyDelete
 5. oj, vad kommentaren ser konstig ut... Jo, tänkte bara tillägga: skicka vidare awarden bara om du vill, om inte så bara ta det som ett tack för dina kommentarer :-)

  ReplyDelete
 6. Vackra bilder och färgtoner, som jag gillar.
  Men behöver lite färgklickar hos mej.

  Ha en fin helg. // Lissen

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.