Concrete and copper in Stockholm Sports Bar

It's been a hectic couple of weeks, and I'm sorry for the irregular updates here. To compensate for the silence, I'll give you a set of photos from a newly designed restaurant in Stockholm. 
It's the talented Swedish designer Richard Lindvall who has turned a parking garage into a  restaurant, re-using lots of old material and light fixtures.
Over at Richard Lindvall's website, he tells us how he, after a trip to old factories, found the design concept for this project. The natural raw atmosphere of the space was kept and used as a base for the concept. Floors were made of concrete and casted benches were mounted directly onto the walls. A large fire place in copper and a unique lighting arrangement was custom-made to give warmth to the industrial environment.
Frequently used materials include concrete, copper, steel and white tiles.

Above: Tables made of concrete with tops in copper. Photographs of the workers who built the restaurant, are by Mattias Lindbäck.  I can't wait to visit!  Update: I hear from Emma, over att Emmas blog, that the original restaurant is now closed. They've turned it into a sports bar instead. The interior design is still there, but more or less covered in sports paraphenilia...  

Below: picture from another design project in Stockholm, by Richard Lindvall 

WABI SABI interior design art photography
Pin It