Gratis byggmaterial

Visst blir man imponerad? Att bygga nytt av i princip bara återvunnet material! Det är en amerikansk texasbo som i drygt ett decennium arbetat med att samla ihop gratis byggmaterial för att bygga bostäder åt mindre bemedlade i bland annat Texas och Arizona. Materialet kommer ofta från tippen, men även från kommuner och företag, som skänkt sådant som dom inte längre behöver:
Jag är särskilt imponerad av den höga estetiska kvaliteten. Vad sägs om väggskikt av korkar eller sprucket spegelglas? Eller det randiga yttertaket av återanvända takspån, där de gamla färgerna blir en del av det nya takets uttryck.
Kolla innertaket av provlister ovan t.h., hörnlister av den typ som de flesta ramaffärer använder! Eller golvet av sekunda eller skadat kakel/klinker. Karmstolen med ryggplatta av skelettdelar, avstår jag ifrån, men inser samtidigt att det är en del av "vilda västern" kulturen...
Många vackra naturmaterial: åldrat trä, vackra stenar, färgat glas och sådant som många betraktar som skräp, får nytt liv i husen. Ovan till vänster en bild på initiativtagaren Dan Phillips, som står lutad mot ett elegant staket av grova grenar. Samtliga bilder från NYT.
Har du egna erfarenheter av liknande återvinning, så berätta gärna i en kommentar. Alltid kul att läsa och inspireras av andra.