Färg och form i BAD och KÖK

Idag blev jag intervjuad av tidskriften Bad & Kök guiden. Ämnet var färgsättning, kul men svårt att avhandla i en kort intervju. Kolla in en tidningshylla nära dig om ett tag, för att läsa resultatet.

Som jag har berättat förut är jag mycket förtjust i att använda trämaterial i badrum. Det är ett skönt material att ta på och härligt mot nakna fötter. Knäppt, med tanke på att de flesta trämaterial blir missfärgade och kanske till och med möglar av för mycket fukt. Men nu, när det finns bambu, kanske jag kan förverkliga min badrumsdröm i trä? Överst ett rektangulärt badkar från amerikanska Wetstyle, med en skål, som rymmer allt det du behöver för ett skönt bad, grejer som annars riskerar att glida av badkarskanten och hamna utom räckhåll...
Därunder - snyggaste handfatet på länge, tillverkat av ribbor av lärkträ över fat av porslin eller rostfritt stål, som samlar upp vattnet. Formgivet av den österikiske arkitekten och designprofessorn Matteo Thun för Rapsel. Handfatet ingår i serien “Il Bagno Che Non C’e” (Badet/badrummet som inte är). Bello! Kanske något för gästtoan?