Färginspiration: 2 nyanser av grått. Color it Grey

Grått fortsätter att vara en stark trend för kommande säsonger, långt in i 2013. Den djärve väljer den mörkt grå nyans ur NCS systemet, som har koden 7502-B. Det är en nästan svart färg med en dragning åt blått, vilket i viss belysning eller väderstreck, kan göra att man upplever fägen som kall. 
Oavsett inredningsstil, så är det mörkgrått som gäller. 

Här en sida ur VTwonen, med en fondvägg i en mellanmörk nyans.
Gillar du grått, men tycker att färgblandningen 7502-B är lite väl mörk, är nyansen 1502-Y minst lika trendig kommande säsongen. Det är en betydligt ljusare grå färg, med bara 15% svart och en gnutta gult i blandningen. Det gula inslaget kan göra att färgen upplevs som alltför gul åt söder, men kan bli perfekt i rum som vetter åt norr.

En egen favoritkulör är nyansen 1500-N, dvs en neutral vitgrå nyans utan någon kulör (varken gult, rött, blått, eller grönt) tillsatt. En bra basfärg, som varken är för ljus eller för mörk, och anpassningsbar till all annan färg på möbler och mattor, som man kan tänkas ha i sitt rum. En ljusgrå färg som när den målats upp på väggarna, av de flesta nästan upplevs som vit!  Foton: VTwonen, Lerkenfeldt med flera