Black floors is da sh.. , da thing


I love dark floors. Like these black ones in a house by Koichi Kimura Architects found via

Du som regelbundet läser min blogg vet att jag inte vurmar för de så trendiga, vitmålade golven vi ser i vart och vartannat reportage och blogginlägg. Visst - vita golv är superläckra på bild, men hopplöst opraktiska! (Om du inte täcker dom med stora, mjuka mattor, vill säga ;-). 

Jag känner ingen som inte ångrar sitt vitmålade golv… alldeles för krävande för att hållas snygga (om du inte gjort jobbet rätt). 

Har du stora fönster? Räkna med kass ljusergonomi, eftersom dagsljuset som reflekteras mot golvet bländar:  irriterar ögonen och ger dig huvudvärk. 

Vitmålade golv - snygga menopraktiska, med andra ord. 

Så min personliga favorit är mörka golv: mörka trägolv, hårda, svarta klinkergolv, mjuka, marmorerade linoleum mattor, svartmålade golv. Läckert. Tungt. Fin kontrast mot vita eller grå väggar. 

För den som inte har all tid i världen att fixa och dona hemma, är det mörka, svarta golvet mot vita väggar en perfekt grund för förändring och förnyelse utan alltför stora och kostsamma ingrepp. Nya form- och färgstarka textilier och - da da - du har ett "nytt" rum!  

CREATIVE LIVING Lisbeth Williams @ Williams Design
.................................................................