Målarkurs 2013: måla akvarell, akryl eller pastell i Italien

MÅLARKURS I ITALIEN 2-11 oktober 2013
Ge bort en upplevelse i present. Eller unna dig själv en inspirerande målarresa. Du väljer själv om du vill måla i akryl, akvarell eller torrpastell. Såväl nybörjare som mer erfarna målare är välkomna. 

Packa färg och pensel och följ med till den otroligt vackra, gamla etruskiska bergsstaden Todi i Umbrien! Vi bor centralt i en förantik itaiensk stad uppe på en kulle, men vidsträckt utsikt över det kuperade, umbriska landskapet. Vi slipper att vara beroende av bil, och kan enkelt promenera till caféer, restauranger, affärer med mera.

Vem kan motstå tio härliga kultursprängda dagar i Italien? Vi kan lova en underbar upplevelse i otroligt vackra omgivningar och ett fräscht och bekvämt boende. Följ med vet jag!

Sorry, this blog post is in Swedish, 'cause it's about an art course in Italy, that I'm arranging this fall - in Swedish.
AKVARELLKURS MÅLARKURS I ITALIEN 2013
MÅLARKURS I ITALIEN 2-11 oktober 2013
Eftersom många tycker att en veckas målarkurs är alldeles för kort, anordnar jag i år målarkurser på hela 10 dagar, som jag hoppas skall ge dig tid att utveckla ditt måleri. Först ut är målarkursen i ett av italiens vackraste och kulturtätaste landskap - Umbrien. Förutom att måla gör vi studieresor i grannskapet, besöker vin- och ostgårdar, och lär oss laga mat på Italienska! Max 9 deltagare, så först till kvarn gäller. Läs mer om målarkursen här.
AKVARELLKURS MÅLARKURS I ITALIEN 2013
MÅLARKURSENS PROGRAM - DAG FÖR DAG
Dag 1 onsdag - Ankomst till Todi. Incheckning på B&B. Gemensam middag med inledande presentation och information om målarkursen och andra aktiviteter som erbjuds kommande dagar.
MÅLARKURS I ITALIEN - akvarell, akryl, pastell
Dag 2 torsdag - Vi träffas efter frukost på terrassen utanför B&B Il Ghiottone Umbro. Vi går igenom olika konstnärsmaterial och hur målarkursen kan anpassas efter era olika behov. Därefter tar vi en promenad in till Piazza del Popolo innan lunch. Efter lunch träffas vi åter på terrassen, och börjar måla. När orken och inspirationen tryter avrundar vi dagen med en genomgång av dagens arbete. Därefter egen tid. För dom som vill kan vi äta gemensam middag på en restaurang på stan, eller på Il Ghiottone Umbros terrass. Andra väljer kanske en enklare kvällsfika på ett kafé. Du bestämmer.
AKVARELLKURS MÅLARKURS I ITALIEN 2013
Dag 3 fredag - Vi träffas efter frukost på Il Ghiottone Umbros terrass för genomgång av dagens aktiviteter. För dig som vill ha handfast handledning och olika uppgifter målar vi på terrassen. Andra kanske väljer att ge sig ut på egen hand, för att arbeta i omgivningarna. Efter några timmars arbete bryter vi för lunch och letar upp ett trevligt kafé i stan där vi kan koppla av och uppleva Todi.
Resten av eftermiddagen är egen tid, som antingen kan användas till måleri eller andra aktiviteter.
Innan middag återsamlas vi på terassen (eller annan plats som vi bestämmer gemensamt) för genomgång och diskussion av dagens arbete. Resten av kvällen är egen tid.
AKVARELLKURS MÅLARKURS I ITALIEN 2013
Dag 4 lördag - Vi träffas efter frukost på Il Ghiottone Umbros terrass för genomgång av dagens aktiviteter och målar fram till lunch, då vi har en genomgång av förmiddagens arbete. Efter lunch gör vi en utflykt till grannstäderna Perugia och Assisi. Därefter egen tid.
AKVARELLKURS MÅLARKURS I ITALIEN 2013
Dag 5 söndag - Sovmorgon. Vi träffas efter lunch på Il Ghiottone Umbros terrass för genomgång av dagens aktiviteter. Vi målar fram till kvällens genomgång och diskussion av dagens arbete. Därefter egen tid.
MÅLARKURS I ITALIEN - akvarell, akryl, pastell
Dag 6 måndag - Vi träffas efter frukost på Il Ghiottone Umbros terrass för genomgång av dagens aktiviteter och målar fram till lunch, då vi har en genomgång av förmiddagens arbete. Resten av dagen egen tid, med möjlighet för dom som vill, att gå Il Ghiottone Umbros matlagningskurs, som avslutas med en fantastisk måltid som pågår till ca 23. (Kostnaden för matlagningskursen ingår ej i kursavgiften)
AKVARELLKURS MÅLARKURS I ITALIEN 2013
Dag 7 tisdag - Vi träffas efter frukost på Il Ghiottone Umbros terrass för genomgång av dagens aktiviteter och målar fram till lunch, då vi har en genomgång av förmiddagens arbete. Resten av dagen egen tid för fortsatt måleri eller andra aktiviteter. Här finns t.ex möjlighet att följa med på vin- eller ostprovning. (Kostnaden för dessa gårdsbesök ingår ej i kursavgiften)
AKVARELLKURS MÅLARKURS I ITALIEN 2013
Dag 8 onsdag - Vi träffas efter frukost på Il Ghiottone Umbros terrass för genomgång av dagens aktiviteter och målar fram till lunch, då vi har en genomgång av förmiddagens arbete. Efter lunch gör vi en utflykt till grannstaden Orvieto. Därefter egen tid.
AKVARELLKURS MÅLARKURS I ITALIEN 2013
Dag 9 torsdag - Vi träffas efter frukost på Il Ghiottone Umbros terrass för genomgång av dagens aktiviteter och målar fram till lunch, då vi har en genomgång av förmiddagens arbete. Resten av dagen egen tid.
MÅLARKURS I ITALIEN - akvarell, akryl, pastell
Dag 10 fredag - Avresa
AKVARELLKURS MÅLARKURS I ITALIEN 2013
Läs mer om målarkursen här.
Följ min facebooksida kallad - Målarkurser i Sverige och utomlands - för aktuell information.
WABI SABI interior design art photography
Pin It