Hemma hos formgivaren Ted Hesselbom


Hemma hos Röhsska muséets chef Ted Hesselbom har den inredningsintresserade mycket att hämta. I ett reportage i Göteborgsposten i våras visar Hesselbom upp sin göteborgslägenhet. Han har även lägenheter i Stockholm och Paris, alla med olika accentfärger. I alla tre bostäderna är det genomgående färgtemat svart-vitt. I Göteborg är accentfärgen gul, i Stockholm orange och i Paris lime.
Inredningstips för dig med dåligt lokalsinne: numrera rummen.
Göteborgslägenheten är inredd med den lekfulla stilsäkerhet som är utmärkande för den som kan sitt design ABC. Hesselbom, som är utbildad grafisk formgivare, har numrerat varje rum med en unik siffra.
Inredningtips 2: måla väggarna med färg som du kan teckna på. Varför inte några klassiska kolonner?
Inredningstips för den ombytliga: sätt dina bilder i plastfack, som underlättar regelbundna bildbyten.

Dekorera köket med häftiga bilder av porslin.
I våras var jag och Ted Hesselbom (som på bilden nedan visar upp sina ombyggnadsplaner av muséet) två av fem designers som skapade balkonger åt de planterade balkonglådor som deltog i Lisebergs balkonglådetävling. Ted inredde sin balkong med massor av äggskalsvita tallrikar på väggar, bord och balkonggolv. Inte visste jag då att han hade staplade tallrikar som väggdekor hemma! Hans balkonginredning väckte uppmärkamhet: den var kontroversiellt.... men logiskt med tanke på att hans uppdrag var att skapa en inredning som matchade en balkonglåda som prunkade med ätbara växter, frukter och bär.